Cum poți să devii membru în consiliul de administrație al unei școli. Singura condiție

burse

Orice timișorean, dacă este cetățean român, poate intra în consiliul de administrație al unei școli sau grădinițe. Va fi reprezentantul primarului Dominic Fritz și va participa la luarea deciziilor. Trebuie doar să se înscrie și să treacă de o comisie de evaluare.

Primăria invită timișorenii în consiliile administrative ale unităților de învățământ. E o premieră că edilul șef să nu numească funcționari, ci să facă un apel către comunitate. „Părinții și profesorii au sesizat că, până acum, reprezentanții primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor școlilor și nici nu au contribuit cu idei noi. De aceea vrem să dăm timișorenilor un rol mai important în conducerea școlilor. Vrem să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor”, își explică decizia primarul Dominic Fritz.

Printre atribuțiile unui consiliu de administrație se numără adoptarea proiectului de buget și avizarea execuției bugetare, aprobarea planului de dezvoltare, a curriculumului și a orarului. Tot CA-ul organizează concursul de ocupare a funcțiilor de director și de director adjunct și aprobă planul de încadrare a personalului. Membrii CA fac acest lucru voluntar, timp de câteva ore pe lună.

Condiții și comisie

Foarte important: cei selectați nu pot fi membri în CA al grădiniței sau școlii unde merge copilul lor sau altă rudă apropiată. Candidaturile pot fi trimise până în 21 februarie, ora 23:59. Acestea vor fi evaluate de o comisie formată din reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara. Din comisie fac parte Simona Biriescu, profesor universitar, UVT; Laura Coroamă-Dorneanu, lector universitar, USAB; Simona Fiț, consilier personal al primarului; Anca Lăudatu, șef Serviciu Şcoli Spitale şi Baze Sportive, PMT; Andrada Mazilu, coordonator al proiectului Școli curate, al Societății Academice din România; Călin Rus, director Institutul Intercultural Timișoara; Răzvan Stana, consilier local.

Aici vă puteți trimite candidaturile și puteți găsi detalii suplimentare despre ce presupune să fiți membru într-un CA de unitate de învățământ. Singura condiție este să fiți cetățean român și să aveți reședința în Timișoara.

About Post Author