Complexul sportiv din Calea Lipovei are constructor. Același refuzat în primăvară, plus o altă firmă

calea lipovei

Firma refuzată prima dată pentru construirea complexului sportiv din Calea Lipovei a câștigat a doua licitație. E drept că acum s-a asociat cu o firmă care are mai multe contracte cu Primăria Timișoara.

A doua licitație organizată de PMT pentru „lucrări de execuție pentru obiectivul de investiție «Complex sportiv zona Lipovei»” are câștigător. Unicul ofertant – asocierea SC Bauerhof Agrobanat SRL (lider) – Constructim SA – va semna acest contract.

„Lucrările privind execuția complexului sportiv vor cuprinde, în principal, dar nu limitativ: bazin acoperit, bazin descoperit, 2 terenuri de tenis, teren multifuncțional, zona verde (parc, zonă de fitness exterioară cu turn de escaladă), parcare”, scria în anunțul de licitație. Suma cu care cele două firme s-au angajat să facă lucrarea este de 24,5 milioane de lei, cu TVA, cu 100.000 de lei mai puțin decât maximul propus de primărie. Contractul va avea o durată de 12 luni.

Prima licitație a fost anulată în primăvară, după ce s-a primit tot o singură ofertă, de la aceeași Bauerhof Agrobanat. Procedura a fost anulată, deoarece „au fost depuse numai oferte inacceptabile și / sau neconforme”. Firma din Moșnița Nouă a fost înființată în 2018. În 2019 a avut trei angajați, o cifră de afaceri de 1,17 milioane de lei și datorii de 1,13 milioane.

Oferta depusă în vară și acceptată acum de beneficiar a inclus și Constructim, care a avut mai multe contracte cu PMT. Chiar în această perioadă, angajații acesteia lucrează la Campusul Lenau și Centrul cultural Mărășești.

În 2012, când a candidat pentru primul mandat, Nicolae Robu a promis patru bazine semiolimpice în cartiere. Între timp, acestea s-au transformat în trei complexuri sportive, în Calea Lipovei, Calea Buziașului și Calea Șagului. Cel din Lipovei este primul la care, aproape nouă ani mai târziu, vor începe lucrările de construire.