CoLaboratory 2.0: de câtă distanță are nevoie apropierea? Open call pentru artiști
Proiectul transnațional CoLaboratory continuă și în 2021. Rețeaua de organizații culturale germane din România și Republica Moldova îi așteaptă pe artiști la o nouă serie de colaborări digitale. Tema e „împreună”, în distanțarea pandemică, și îmbină animația și sunetul.

Contactele sociale – de la prieteni, parteneri până la viața de familie – sunt un pilon central al nevoilor de bază. În ultimul an și jumătate însă, modul în care interacționăm cu ceilalți a suferit transformări esențiale. Artiștii sunt invitați să analizeze și să răspundă la întrebarea „Împreună: De câtă distanță are nevoie apropierea?”.
Programului interdisciplinar de rezidențe CoLaboratory 2.0 aduce împreună 12 artiști din trei țări, grupându-i în perechi formate din artiști români sau moldoveni + artiști germani. Ei vor colabora timp de o lună, pentru a crea o lucrare de artă digitală care să îmbine animația și sunetul. Fiecare artist selectat va primi o bursă de creație în valoare de 500 euro și mentorat din partea organizatorilor și a partenerilor. De asemenea, fiecare dintre cele 6 lucrări rezultate va primi un buget de producție de 400 euro.
Apelul este deschis artiștilor interesați de animație și sunet. Programul CoLaboratory este conceput ca o rezidență online. Întâlniri dintre artiști precum și dintre aceștia și organizațiile partenere urmând să se desfășoare online. Întâlnirile vor avea loc în limba engleză. Înscrierile se pot face aici, până în 16 iulie. Proiectul se va desfășura în intervalul 21 iulie – 22 august.
__
Un proiect inițiat de organizațiile culturale germane din România și Republica Moldova. Parteneri locali din sectorul artelor vizuale alături de care vor fi organizate rezidențele artistice sunt Amural | Brașov, RADAR New Media Art | București, Clujotronic | Cluj-Napoca, Artcor | Chișinău, Simultan | Timișoara și TBA Sibiu.