Claudiu Coman, noua achiziție a PNL. Primarul de Sânandrei nu mai suportă atmosfera din PSD

claudiu coman

Primar de două mandate din partea PSD, Claudiu Coman de la Sânandrei a decis să sară în „barca” PNL. El a fost prezentat de Nicolae Robu chiar în sediul liberalilor, deși este încă social-democrat. Coman este aproape un personaj de… telenovelă.

Nicolae Robu a venit, vineri, la conferința de presă de la partid, alături de noua achiziție politico-administrativă. Este vorba despre primarul PSD din Sânandre, Claudiu Coman. „Și-a văzut de treaba administrativă, este un primar al unei comune periurbane. În urma discuțiilor purtate ne-am exprimat deschiderea de a-l primi în viitorul mandat ca membru al PNL (…) A dat dovadă de caracter spunând deschis în PSD că nu va continua, pentru că este decepționat de ce se întâmplă acolo (…) Știu ce va însemna această știre, se vor găsi unii care fac pe puritanii, se dau drept detergenți și vor să facă curat în viața politică, dar mă interseează prea puțin. Mă interesează părerea cetățenilor și domnul primar este, ca orice PNL-ist, un om al faptelor bune”, a explicat Robu.

Coman: Am fost unul dintre puținii care am avut curaj să-l atac pe Liviu Dragnea

Claudiu Coman spune că nu e o surpriză pentru PSD că nu mai candidează din partea acestui partid. El susține că nu mai putea rămâne social-democrat, pentru că această formațiune se îndreaptă într-o direcție bună. „Sunt un om parolist, când am avut ceva de spus am spus (…) când ne-am dat jos guvernul prin moțiune de cenzură am fost unul dintre puțini care am avut curaj să ies în presă și să-l atac pe Liviu Dragnea. Nu pot să spun că PSD nu a avut un program de guvernare bun, dar s-a greșit foarte mult. Totul a început cu acea ordonanță care a scos lumea în stradă și cu acea moțiune care a fost un lucru rușinos. PSD nu s-a oprit aici, a avut derapaje mari de la programul de guvernare. Se pare că n-au înțeles că trebuia făcut un pas în spate de către toți cei care au fost în acel CEX și m-aș fi așteptat ca la acest congres al PSD să ne rebranduim, să ne revigorăm. Nu este un șoc pentru PSD că nu voi mai candida din partea lor”, a declarat acesta.

Telenovelă de primar

Coman este încă membru PSD, dar va candida, în vară, din partea PNL. Ar fi putut rămâne social-democrat dacă, de exemplu, Sorin Grindeanu ar fi fost președintele PSD Timiș. El susține că s-a discutat intens această variantă, dar ea n-a putut fi concretizată. M-a nemulțumit că PSD trebuie să facă altceva la nivel central. Oamenii de aici ne cer altceva”, a conchis acesta.

În 2012, chiar după ce câștigase primul mandat de primar, Claudiu Coman a fost în centrul unui adevărate telenovele. Asta, după ce… a fugit cu amanta! La vremea respectivă, el era căsătorit cu altă femeie, cu care are doi copii. Iubita sa era soția celui mai bun prieten al edilului șef, un om de afaceri care i-ar fi oferit și sprijin financiar în campania electorală. Mai mult, cei doi erau chiar nașii de botez ai unuia dintre copiii lui Claudiu Coman.

Viitorul liberal spune că oricum oamenii din comună i-ar fi cerut să candideze independent. Claudiu Coman susține că va aduce cu el cinci dintre consilierii PSD.

About Post Author