CJ Timiș se va ocupa de noul drum expres dintre A1 și aeroport. Cu bani de la CNAIR

drum expres

Cristian Pistol, Sorin Grindeanu și Alin Nica

A cerut, a primit. Consiliul Județean Timiș se va ocupa de construirea drumului expres de 7 km dintre A1 și aeroport. Banii vin de la CNAIR, însă CJ va gestiona proiectul, după semnarea unui parteneriat cu CNAIR. Protocolul a fost aprobat în februarie în plen.

„Undă verde pentru construcția drumului de conectivitate la Aeroportul Internațional «Traian Vuia». Un parteneriat cu acest scop a fost încheiat astăzi între CNAIR și Consiliul Județean Timiș. Până în acest moment, am semnat 68 de astfel de parteneriate cu autoritățile locale. Am reiterat mereu importanța unui sistem interconectat de transport care să corespundă noilor realități economice și cerințelor moderne de mobilitate urbană. Proiectul «Drum de conectivitate (Drum nou de legătură la reţeaua primară) A1–Timişoara -Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)» este un astfel de exemplu”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Noul drum de legătură dintre A1 și AIT va avea două benzi pe sens, iar CJ urmează să lanseze licitația pentru realizarea documentației și execuția propriu-zisă. „CNAIR va elabora și va depune aplicația pentru finanțarea acestui obiectiv de investiții, va promova hotărârile de guvern necesare exproprierilor și va pune la dispoziția CJ specialiști din companie de câte ori va fi nevoie”, a explicat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Plenul CJ a aprobat, în luna februarie, protocolul de colaborare cu CNAIR. Drumul de legătură dintre Aeroportul Timișoara și A1 este considerat proiect prioritar în Programul Operațional pentru Transport și va avea o lungime de aproximativ șapte km.

Valoarea investiției este estimată la 22 de milioane de euro. Viitorul drum va avea sisteme inteligente de management al traficului, camere video, comunicare și informații în timp real pentru utilizatori și administratorul infrastructurii, alături de sisteme de urgență.

About Post Author