Cinci oferte pentru Cinema Dacia. Șanse mici să înceapă lucrările în 2020

dacia

Cinci oferte pentru reabilitarea de aproape 14 milioane de lei a fostului Cinema Dacia. E însă puțin probabil că șantierul va începe în acest an. Evaluările ofertelor se pot întinde până în luna noiembrie.

În luna aprilie, Primăria Timișoara a scos la licitație lucrările de reabilitare pentru fostul cinematograf Dacia. Potrivit anunțului publicat în SEAP, „se dorește readucerea obiectivului la o imagine normală unitară, eliminarea riscurilor de incidente ca urmare a degradărilor si neconformităților apărute în exploatare și redarea acestuia circuitului socio-cultural”.

„După desființarea și abandonarea clădirii, aceasta a devenit loc de adăpost pentru oamenii străzii (…) Ultima utilizare a sălii de spectacol a fost la finalul anilor 90. În prezent în interior se mai pot regăsi scena și ecranul original (…) Se propune ca imobilul să funcționeze sub mai multe scenarii în afara celui de cinematograf, sala de spectacol fiind una cu funcțiuni multiple. Capacitatea propusă este de 382 locuri (…) se propune dotarea cu echipamente de funcționare pentru videoproiecție normală, în varianta digitală, cât și în varianta 3D, sonorizare, preluare și mixare, iluminat tehnologic, iluminare dinamică, sistem ticketing”, scrie în caietul de sarcini al licitației. Același document propune și „amplasarea unui ecran de dimensiuni considerabile, împreună cu un sistem audio agrementat pentru exterior”.

Inițial, termenul de depunere a ofertelor era 21 mai, dar acesta a fost prelungit cu o săptămână. S-au înregistrat cinci, după cum urmează: Audiotech Multimedia Group, Hanțig Electricservice, Porr Construct – Filum Networks, Constructim – Avitech Co SRL și TT & Co Solaria Grup – Betavolt Alpine – Euras – Samino Tehnic SRL. Evaluarea lor se poate face până în luna noiembrie.

Șantierele sunt încă în stadiul de teorie

Lucrările sunt estimate să dureze 12 luni, iar suma maximă pe care o oferă primăria este de 13,7 milioane de lei, cu TVA. Guvernul României și-a asumat, prin Legea 198 / 2019, alocarea a 6,3 milioane de lei pentru acest obiectiv. Când și dacă vor veni acești bani nu se știe.

În dosarul de candidatură cu care Timișoara a câștigat titlul de capitală europeană a culturii 2021 era prevăzută și conversia fostelor săli de cinematograf. Nu s-a făcut pe teren încă nimic în acest sens. Cinema Victoria este și el în faza de licitație de execuție, cu patru oferte. Trei sunt de la firme sau asocieri interesate și de lucrările de la Dacia. Evaluarea se poate face până în luna septembrie. În urmă cu aproape două săptămâni, consilierii locali au aprobat „indicatorii tehnico-economici, faza DALI, pentru reabilitarea Cinema Timiș”. Costuri estimate: peste 24 de milioane de lei.

About Post Author