Cinci oferte pentru cele 44 autobuze electrice promise pentru Timișoara de Ministerul Dezvoltării

autobuze electrice

Poate a doua oară va fi cu noroc. Cinci oferte au fost depuse la Ministerul Dezvoltării la licitația pentru cele 44 de autobuze electrice promise Timișoarei de câțiva ani. Nu înseamnă însă mare lucru, prima procedură fiind anulată după un an și jumătate.

A doua licitație pentru autobuzele electrice destinate a trecut de faza de depunere a ofertelor. S-au declarat interesate de cele peste 172 milioane de lei, cu TVA, cinci firme sau asocieri, după cum urmează: Solaris Bus & Coach, New Kopel Car Import, Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS, Golden Dragon – Xiamen Golden Dragon Bus Co LTD și Bozankaya Otomotiv Mak.

Contractul scos la licitație de Ministerul Dezvoltării vizează „56 autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes”. Vehiculele vor fi împărțite între Brașov, pentru care vor fi cumpărate 12, respectiv Timișoara, cu 44. În cele două orașe vor fi construite, de asemenea, stații de încărcare, rapidă și lentă.

Prima licitație a fost lansată în februarie 2019 și au fost depuse trei oferte: New Kopel Car Import – Shlomo Motors LTD, Solaris Bus & Coach și Bozankaya Otomotiv Mak. Evaluarea ar fi trebuit făcută încă din toamna aceluiași an, dar Direcția Generală Achiziții din MDRAP a invocat „lipsa experților” și a solicitat prelungirea perioadei. În februarie 2020, fostul primar Nicolae Robu anunța că „licitația este spre final și se va comunica rezultatul probabil în circa o lună”. Rezultatul s-a comunicat în… august, licitația fiind anulată.

În luna octombrie fost lansată a treia oară și licitația de autobuze electrice pentru Lugoj. Primele două au fost anulate din motive de procedură. Au fost depuse șase oferte, care sunt în evaluare.

About Post Author