Chinuri de independent împotriva tuturor. Când Vasile aproape se confundă cu Moș și mai vine și ploaia

Vasile

foto: Facebook / Marian Constantin Vasile

Amenințări cu plângeri penale, acuze de incompetență și „confuzarea” alegătorilor, care nu prea țin… minte numele candidaților. Marian Constantin Vasile, independent candidat la Primăria Timișoara, tună și fulgeră împotriva celor care au pus la cale o acțiune concertată pentru a-i pune în pericol șansele la victorie.

Zece politicieni vor să câștige, la Timișoara, mandatul de primar în perioada 2020 – 2024. Doi sunt independenți și, potrivit legii, ocupă ultimele poziții pe buletinele de vot, ordinea lor fiind stabilită în funcție de data depunerii candidaturilor. La Timișoara, Biroul Electoral Municipal a anunțat inițial, în 9 mai, că pe poziția a noua se află Cristian Alin Moș, iar pe cea de-a zecea, Marian Constantin Vasile.

În 10 mai, Biroul Electoral Municipal a rectificat ordinea, inversându-i pe cei doi și stârnind furia lui Vasile. Potrivit fostului administrator public al județului Timiș, biroul electoral „a greșit într-un mod total inadmisibil și cu consecințe grave la nivelul campaniei, candidaților și al respectului față de cetățeni”.

Marian Vasile, care spune despre el că este „candidat independent pentru Primăria Municipiului Timișoara, cu șanse mari (atestate)”, pare convins că BEM a acționat premeditat și susține că există consecințe care îi „afectează serios campania”.

„«Rețetă de succes» pentru a confuza electoratul”

Vasile pune tunurile pe Cristian Moș, despre a cărui candidatură afirmă că este „neinspirată și nefezabilă” și că va avea „un rezultat electoral mediocru”.

Fostul liberal e convins că Moș nu avea cum să adune în 10 zile semnăturile, „mai ales că se anunța vremea rece și ploioasă”, dar a găsit și o explicație. „Am aflat că acesta a fost văzut la masă cu un politician important, cunoscut pentru jocurile pe care le întreprinde permanent și am început să pun lucrurile cap la cap”, afirmă MCV.

Vasile face apoi o paralelă între el și Moș, care pleacă de la cele trei nume pe care le au amândoi, trece prin carierele în mediul privat și, ulterior, momentul CJ Timiș. „Aceste ingrediente personale îi asigură o «rețetă de succes» pentru a confuza electoratul cu privire la candidații INDEPENDENȚI, electorat care nu reține toate amănuntele unei candidaturi (de exemplu numele exact) și, în unele cazuri, nu va ști pe care candidat INDEPENDENT să pună ștampila. Am întâlnit deja mai multe astfel de cazuri, persoane care – deși mă susțin categoric datorită informațiilor aflate despre mine – nu disting foarte bine lucrurile. Bineînțeles, scopul acestui candidat este dublu, acela de la lua și de la USR câteva voturi. Două ținte dintr-o lovitură, dictată de politicianul abil ante-menționat…”, continuă fostul liberal.

Pare că, din punctul său de vedere, alegătorii nu țin minte numele celor pe care vor să-i trimită în funcții de răspundere, fiind limitați ca putere de înțelegere și discernere. Pentru că Marian Constantin Vasile sună foarte asemănător cu, nu-i așa, Cristian Alin Moș.

Se mai gândește la plângere penală

Vasile încă se gândește să facă „plângere penală acestui candidat independent, cu solicitarea unei expertize pentru verificarea semnăturilor, pentru că aceste lucruri trebuie să înceteze în România! Și, dacă lucrurile vor continua în același mod dezagreabil, probabil voi face acest lucru. La fel voi proceda și cu privire la membrii Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara, dacă informațiile îmi vor confirma că această «rectificare» a buletinului de vot a fost premeditată”.

Vom încheia prin a spune că Marian Vasile ar fi putut contesta candidatura celuilalt independent, dacă avea impresia că asupra acesteia planează suspiciuni de incorectitudine. Ba chiar l-ar fi și putut nominaliza pe„sforarul” care l-ar fi trimis pe Moș în luptă, dacă tot e să dăm cărțile pe față. Insinuările și zvonurile nu folosesc la nimic, pentru că, până la urmă, dacă ai „șanse mari (atestate)” să câștigi primăria, nu contează dacă ești al patrulea, al șaptelea sau al zecelea pe buletinul de vot. Alegătorii te vor găsi oriunde.

About Post Author