Chestionar pentru părinți. Cât de sigur e să duceți copiii la școală în pandemie

chestionar

Începutul de an școlar a dus, așa cum se aștepta multă lume, la apariția unor cazuri de infecție cu coronavirus printre profesori. E sigur, în aceste condiții, să duceți copiii la școală? Specialiștii de la Timișoara au realizat un chestionar, care în doar două minute vă poate oferi un răspuns.

Noul an școlar a adus cu el incertitudini, spaimă și multă neîncredere printre părinți. Pandemia de Covid e departe de a se fi încheiat și încep să apară cazuri noi de dascăli infectați. Poate fi afectată și sănătatea copiilor, a părinților și bunicilor și, în aceste condiții, transmiterea comunitară se poate intensifica.

Acum există un chestionar online care poate ajuta părinți în momentul luării deciziei de a trimite sau nu copilul la școală. Chestionarul a fost gândit ca un triaj epidemiologic online care se recomandă a fi realizat zilnic. Completarea lui nu durează mai mult de două minute.

Prevenție, înainte de toate

„Cu toții suntem îngrijorați de acest risc al infectării cu noul coronavirus. Uneori, decizia de a trimite copilul la școală sau a-l îndruma este foarte dificil de luat. Există riscul să ne scape un amănunt care să fie esențial în evoluția ulterioară a evenimentelor”, explică dr. Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”.

Chestionarul are mai multe întrebări despre contactele pe care le-a avut copilul în ultimele 14 zile și de prezența unor simptome asociate infecției cu noul coronavirus. O întrebare este legată de posibilele boli cronice pe care le-ar putea avea copilul. „Încă de la începutul pandemiei am spus că bătăliile împotriva noului coronavirus ar trebui date în afara unităților sanitare. Dacă vom ajunge să luptăm doar în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pierderile noastre vor fi din ce în ce mai mari. Acest chestionar ne poate ajuta să prevenim”, mai spune dr. Musta. Chestionarul poate fi accesat aici.

About Post Author