Centura de Sud va fi gata pe o cincime, până la finele anului / FOTO

centura de sud

Încă 2 kilometri de șosea pe care s-a pus, în ultima săptămână, stratul de bază din mixtură asfaltică, pe Centura de Sud. Șeful DRDP Timișoara estimează că, până la finele anului, va fi gata cam 20% din varianta ocolitoare.

„Pe sectoare însumând peste 2 km de pe centura Timișoara Sud a fost așternut de stratul de bază din mixtură asfaltică, primele sectoare fiind în zona localității Utvin și, de săptămâna aceasta, și în zona localității Moșnița Nouă. La 15 din cele 44 de podețe aflate de-a lungul șoselei de ocolire s-au montat prefabricatele, restul podețelor fiind în diferite stadii de execuție”, a anunțat, sâmbătă, cei de la DRDP Timișoara.

Tot în ultima săptămână au fost demolate niște hale vechi din zona Utvin. S-au făcut, de asemenea, umpluturi cu pământ, foraje la pile, stabilizări cu balast și diferite drenaje. În plus, la pasajul de la km 5+366, intersecția cu DN 59 Timișoara – Șag, se lucrează la cofrarea culeei 1. Pe lângă drumul național, antreprenorul a realizat o bandă pentru a devia circulația și a executat săpăturile pentru pilele viitorului pasaj.

„Până la finalul anului, stadiul de realizare al centurii va depăși 20%”, spune Horațiu Simion, directorul regional DRDP Timișoara. Șantierul la Centura de Sud,care are o lungime de aproape 26 km, a început în martie 2020. Antreprenorul lucrării este Tirrena Scavi SpA, care a semnat contractul pentru suma de 324,2 milioane de lei, cu TVA. Execuția propriu-zisă va dura 24 de luni.

About Post Author