Centrul multifuncțional de 900.000 de euro, în Ronaț. Se caută constructor

La mai bine de un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare, Primăria Timișoara scoate la licitație construcția centrului multifuncțional modern pentru copii și părinți, din cartierul Ronaț. Banii vin prin POR.

ronaț

În noiembrie 2019, ADR Vest și Primăria Timișoara semnau contractul de finanțare pentru proiectul „Regenerare fizică, economică și socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaț – Construire centru multifuncțional”. Acesta va cuprinde un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți și un centru de zi pentru consilierea și sprijinul părinților. Aici vor fi oferite și servicii de asistență comunitară.

Valoarea totală a investiției, estimată la data semnării contractului de finanțare cu ADR, era de 5,7 milioane de lei, cu finanțare nerambursabilă de 5,5 milioane de lei. Construcția centrului a fost scoasă acum la licitație de PMT, pentru suma de 4,4 milioane de lei, cu TVA, adică aproape 900.000 de euro.

Centrul multifuncțional va avea parter și un etaj, cu o suprafață utilă de 752,50 metri pătrați. Vor fi săli de seminarii, de consiliere, de tratamente și de activități educative/socializare, sală multimedia, bibliotecă, grupuri de sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, cabinet medical și bucătărie.

Perioada de implementare este de 38 de luni, de la data semnării contractului. Potrivit anunțului din SEAP, construcția efectivă a centrului este estimată să dureze 24 de luni. Ofertele pot fi depuse până în 7 iulie. Noua investiție va fi realizată pe Calea Bogdăneștilor, la numărul 139C.