Centrul Cultural Kuncz are constructor. Va fi gata la sfârșitul anului viitor

kuncz

La aproape jumătate de an de la lansarea licitației, PMT a atribuit contractul pentru construirea Centrului Cultural Kuncz. Suma e cam cu 10% mai mică decât cea maximă oferită, iar câștigătoare a fost desemnată o firmă din Timișoara.

Proiectul pentru Centrul Cultural Kuncz a fost făcut încă din 2019 de o firmă din Bozovici. În iulie 2020, Primăria Timișoara a lansat licitație de execuție și, după ce a prelungit o dată termenul de depunere a ofertelor, a primit patru propuneri. Acestea vin de la Nedex Grup, și asocierile Bauerhof Agrobanat – Cazicom SRL – Praetoria Construct – First Business Protect SRL, Mist Lider Construct SRL – Audiotech Multimedia Group și Extra-Prompt – High System Solutions – Lift-Arg – Velica Mur Company SRL – IM Juravle – Group Elecs. Suma maximă oferită era de 6,6 milioane de lei, cu TVA,adică 1,3 milioane de euro. Banii vin, în cea mai mare parte, prin POR.

Chiar de Crăciun, după ce a analizat timp de mai bine de patru ofertele, PMT a decis să atribuie contractul către Nedex Grup. Firma are sediul în Timișoara și a fost înființată în 2011, cu obiect de activitate „lucrări de construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale”. În 2020, ea a avut o cifră de afaceri de 17,9 milioane de lei, cu un profit net de 6,8 milioane de lei și 56 de angajați. Nedex Grup a oferit un preț de 6,05 milioane de lei, cu TVA. Contractul pentru execuția lucrărilor are o durată de 20 de luni.

Construit pe teren de 966 mp, centrul va avea o sală de spectacole, săli de curs pentru dans, lecții de vioară, atelier de artă și after-school, dar și o zonă de zi pentru copii. Centrul Cultural și Educațional Kuncz este unul dintre obiectivele de investiții prevăzute în bidbook-ul cu care Timișoara a câștigat titlul de capitală europeană a culturii.

About Post Author