Centru de vaccinare drive-thru și la Timișoara. Probabil de săptămâna viitoare

Vom avea centru de vaccinare drive-thru și la Timișoara, dar probabil doar după Paște. Astfel de centre sunt deschise deja în Arad, București, Cluj sau Deva. Încă nu se știe unde va fi, variantele luate în discuție fiind parcarea de lângă stadion sau o parcare de la un mall.

drive-thru

Primul centru de vaccinare din mașină a fost deschis la Deva, la finele săptămânii trecute. Peste 1.200 de oameni au fost imunizați în primele două zile. Mai mult de 1.000 de oameni s-au vaccinat în acest regim și la Cluj. De miercuri e deschis un astfel de centru și la Arad, iar de joi, e funcțional unul și în București.

La Timișoara nu sunt finalizate încă discuțiile despre locul unde ar putea funcționa un centru de acest gen. Miercuri, prefectul Zoltan Nemeth vorbea despre parcarea din zona stadionului și spunea că „urmează să analizeze și Primăria Timișoara” această variantă.

Practic, acum, decizia este în „curtea” PMT, care trebuie să decidă locul și să se ocupe de amenajare și personal. Cel mai probabil, centrul de vaccinare drive-thru va fi deschis săptămâna viitoare, după Paște.

În acest moment, în Timiș sunt 94 de fluxuri de vaccinare, în 34 de centre. Unul dintre centre este non-stop, la Spitalul Județean. Se poate merge fără programare la vaccinare cu AstraZeneca, dar și la Moderna, numai după ora 14, în fiecare zi.