Ceau, Cineva! sau despre cu ce se „mănâncă” un film. Ateliere gratuite pentru adolescenți

ceau

E o ediție limitată, dar asta nu înseamnă că nu-și poate păstra partea educativă. Festivalul Ceau, Cinema! are, și în acest an, atelierul Ceau, Cineva! Se adresează tinerilor între 14 și 18 ani, e gratuit și se anunță o experiență interesantă.

Atelierul Ceau, Cineva! se desfășoară, în 2020, cu sprijinul Asociației Culturale Contrasens, prin programul „The Other Europe´s Cinema”. Între 16 și 19 iulie, tinerii cu vârste de 14 până la 18 ani, interesați de ce înseamnă să faci un film, pot sunt așteptați la trei ateliere de cinema interactive. Acestea vor fi susținute de scenarista, actrița și regizoarea sârbo-română Ivana Mladenović și criticii de film Andrei Gorzo și Ionuț Mareș.

Ivana Mladenović va vorbi despre cum se face un film, de la alegerea subiectului și până la pregătiri. Andrei Gorzo le va spune participanților de ce este importantă critica de film și ce îți trebuie pentru a deveni critic de film. Cu Ionuț Mareș, participanții vor discuta despre cum privim un film, cu accent pe analiza contextului, a personajelor, a structurii și a unor secvențe și cadre.

Adolescenții care vor să participe la aceste ateliere trebuie să completeze până în 8 iulie acest formular. Participarea este gratuită. Atelierele se vor ține în curtea Institutului Francez din Timișoara, cu respectarea regulilor de distanțare.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală. Asociația Culturală Contrasens promovează arta și cultura ca spațiu critic fundamental pentru dezvoltarea comunităților și a cetățenilor. „The Other Europe´s Cinema” este un program de stimulare a apetitului pentru cinematografia est-europeană prin ateliere de educație prin film, cofinanțat de AFCN.