Ce înseamnă zonă metropolitană. MAI spune clar unde putem merge fără declarație în afara localităților

zona metropolitană

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, vineri, precizări oficiale cu privire la cum este definită zona metropolitană. În Timiș, CJSU permitea deplasarea fără declarație pe proprie răspundere doar în 13 comune din jurul Timișoarei. O solicitare similară venită de la Lugoj a fost respinsă în comitet.

Potrivit MAI, sunt considerate zone metropolitane teritoriile administrative ale municipiilor și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestora.

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”.

În Timiș, CJSU fusese de acord cu deplasarea fără declarație în 11 UAT-uri din jurul Timișoarei. Ulterior, adăugase pe listă alte două comune. Comitetul respinsese o solicitare venită din partea Primăriei Lugoj, care cerea deplasare fără declarație pentru locuitorii din comunele limitrofe.

About Post Author