Cazul Olimpia Oprea – RMN pentru baștani: Fritz trimite Corpul de control la Municipal

olimpia oprea

Hlizelile Olimpiei Oprea și afirmațiile năucitoare al acesteia au trimis Corpul de Control al primarului Dominic Fritz la Spitalul Municipal. Oprea a spus senină că familia baștanului Vladimir Cârpaci a făcut RMN-uri fără număr, ca să fie de acord cu o operațiune de carte funciară necesară pentru obținerea finanțării europene de la Balneologie.

Primarul Dominic Fritz trimite Corpul de Control la Spitalul Municipal, decizia fiind luată după declarațiile făcute de dr. Olimpia Oprea, director al unității sanitare în perioada 2016 – 2020. Aceasta s-a trezit efectiv vorbind, în timpul unei conferințe de presă alături de fostul primar Nicolae Robu, în care a râs întruna.

Oprea a afirmat, și n-a putut fi oprită nici de Robu, care s-a străduit, că „nici nu știți câte RMN-uri și-a făcut domnul Cârpaci, ca să fie de acord să facem dezmembrarea, nici nu știți, domnule primar. Toată familia”. Asta, în condițiile în care asigurații așteaptă cu lunile programarea la o astfel de investigație decontată, fie și parțial, de casa de asigurări.

Mai mult decât atât, Olimpia Oprea a avut timp să răspundă celor care o întrebau, pe rețelele sociale, dacă Vladimir Cârpaci este asigurat. Fostul manager al Spitalului Municipal a comentat că aceia care au astfel de curiozități ar trebui să-i întrebe pe cei din familia Cârpaci, pentru că în Urgențe are acces oricine. Ce pacient ajunge din Urgențe la RMN imediat nu știm, pentru că așa ceva, într-un spital public din România, este utopic.

„Corupția din sănătate e una de cea mai joasă speță”

„M-am autosesizat în urma declarațiilor publice ale doamnei Oprea care a ocupat poziția de manager al spitalului și încă este angajată acolo. Este inacceptabil acest troc cu servicii medicale la care oamenii obișnuiți au termene de așteptare de luni de zile. În funcție de ceea ce vom descoperi, voi sesiza și alte instituții ale statului. Corupția din sănătate e una de cea mai joasă speță, pentru că se joacă direct cu viețile oamenilor. În ceea ce privește deontologia demersului doamnei doctor mă aștept la o reacție din partea Colegiului Medicilor”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Foarte probabil, Olimpia Oprea viza revenirea pe postul de manager al Spitalului Municipal, dacă, după 9 iunie, se va schimba administrația locală. Ea candidează și pentru Consiliul Local Timișoara, deși pe un loc neeligibil.

Pe de altă parte, e destul de puțin probabil ca, în urma descinderii, corpul de control să descopere ceva și e clar că decizia are și conotații politice. Dar, pe de altă parte, când adversarii îți oferă „marfă” pe tavă, n-ai cum să nu profiți.

About Post Author