5 iunie 2020

Câți medici și asistente sunt infectați în România? În Timiș ar fi 2, deși doar vineri au fost anunțați 9

medici

474 de cadre medicale din România sunt infectate cu noul tip de coronavirus. Cel puțin așa anunță Grupul de Comunicare Strategică. În Timiș ar fi tot două persoane, la fel ca la ultima raportare. Vineri, primarul Nicolae Robu anunțase că sunt nouă cadre medicale infectate la Maternitatea Odobescu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri 474 cadre medicale infectate cu noul de tip de coronavirus în țară. Cele mai multe – 318 – sunt în Suceava. Ar mai fi 65 în București și câte 24 în Arad și Hunedoara. În Covasna ar fi 8, în Neamț – 7, în Iași – 5 și în Cluj – 3.

Potrivit acestor date, în Timiș sunt două cadre medicale infectate. Cât de reale sunt aceste date e greu de spus. Neoficial, pentru că nimeni nu a confirmat sau infirmat informațiile, doar în ultima săptămână ar fi fost infectați un medic și o asistentă de la Spitalul Județean, dar și cinci asistente de la Maternitatea Odobescu. După depistarea acestora s-ar fi decis și închiderea, timp de o zi și jumătate, a spitalului și testarea întregului personal medical. „Pe banii primăriei, noi ne-am asumat testarea corpului medical și a fost foarte bine, pentru că au fost nouă persoane depistate pozitiv. Rezidentul și cele opt asistente ar fi venit la lucru și ar fi contaminat tot corpul medical și cine știe câte femei internate”, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu. În total, exact 16 persoane.

Ce numără și cum numără direcțiile de sănătate publică, pentru a raporta mai departe, ce raportează și cum raportează unitățile sanitare, ce numără și ce raportează responsabilii de comunicre – sunt întrebări, cel puțin pentru moment, retorice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: