Cătălin Drulă: Avem majoritate. PNL, USRPLUS și UDMR au 242 de parlamentari

cătălin drulă

Se poate guverna fără PSD și AUR, matematica parlamentară permite asta. Este declarația făcută luni, la Timișoara, de deputatul USR Cătălin Drulă. Cum se va schimba „matematica” în cazul în care PMP face totuși pragul electoral, așa cum indică unele surse, rămâne să vedem.

USRPLUS a câștigat alegerile în Timiș și este pe locul trei la nivel național. Potrivit declarațiilor făcute de lideri săi, partidul se pregătește de guvernare. Deputatul Cătălin Drulă, care a obținut duminică al doilea mandat, spune că există o majoritate care ar fi putut fi mai solidă, însă cu o condiție.

„Dacă președintele și premierul n-au reușit să convingă poate mai multă lume, poate că ține un pic și de erorile și bâlbele privind gestionarea pandemiei. Ba ni s-a spus un lucru, ba altul (…) Poate oamenii au avut un sentiment de neîncredere (…) Pe de altă parte, e clar că PNL n-a performat la aceste alegeri parlamentare. Tocmai acesta este motivul pentru care majoritatea e mai slabă decât ar fi putut să fie. Dar este o majoritate. Eu spun că una cu care se poate guverna fără nicio problemă”, a declarat, luni, Drulă.

„Avem majoritate fără minorități”

Ce urmează? O negociere pentru formarea unui nou guvern. „Nu vom face alianțe cu PSD și cu noul partid naționalist. În momentul de față, pe simularea noastră, PNL, USRPLUS și UDMR, împreună adunate, au 242 de parlamentari, la care se adaugă, probabil, o parte din parlamentarii minorităților naționale (…) Majoritatea parlamentară este de 233 voturi, deci avem aproape 10 parlamentari fără niciun ajutor din partea minorităților naționale”, mai spune Cătălin Drulă.

Din punctul acestuia de vedere, lucrurile sunt clare. „Matematica este acolo, ăsta a fost obiectivul principal, să avem o matematică a partidelor non-PSD și non-naționaliste care să poată da guvernul. Putea să fie mai mare această majoritate, dar s-a guvernat foarte bine în România cu majorități similare. Și există majoritate și pe Camera Deputaților, și pe Senat, individual”, a conchis USR-istul.

Între timp, unele surse din media centrală anunță că PMP face pragul electoral, având pe muchie 5%. Asta poate schimba un pic matematica parlamentară. Calculele se vor putea face la virgulă doar după redistribuiri.

About Post Author