Câtă apă au consumat timișenii în starea de urgență. Timișoara a fost excepția

apă rece

Timișenii au stat acasă și au consumat mai multă apă. Excepția este Timișoara, unde oprirea activităților economice a produs o scădere a volumului de apă distribuit zilnic. Starea de urgență a… aglomerat și canalizarea, unde oamenii aruncă acum măști de protecție.

Starea de urgență a schimbat, temporar, și obiceiurile timișenilor în ceea ce privește consumul de apă. În Timișoara, oprirea mai multor activități economice a dus la o scădere cu 2% a volumului mediu zilnic distribuit.

În localitățile periurbane însă s-a înregistrat o creștere semnificativă, cu 22%, a volumului mediu zilnic distribuit. De altfel, spun cei de la Aquatim, în toată aria de operare, cu excepția Timișoarei, creșterea a fost de 24%. „Aceasta poate fi explicată prin numărul mare de persoane rămase în această perioadă la domiciliu, dar și prin folosirea apei din rețeaua publică pentru irigații odată cu începerea lucrărilor agricole”, transmit reprezentanții companiei de apă-canal.

Aceste activități agricole sunt, pe de altă parte, o problemă pentru rețeaua de apă. Faptul că mulți timișeni își udă grădinile folosind rețeaua publică are consecințe neplăcute asupra celorlalți. Apa vine cu presiune scăztută la robinete sau, uneori, nu vine deloc.

O altă consecință neplăcută a stării de urgență a fost cantitatea mare de deșeuri aruncate direct în rețeaua de canalizare. „Personalul Aquatim a constatat o prezență îngrijorătoare a acestor reziduuri în cadrul intervențiilor la canalizare. Acest lucru este periculos atât pentru personalul operațional, cât și pentru buna funcționare a sistemului de canalizare”, spun cei de la companie. Ce aruncă timișenii în canalizare, mai exact în toalete? Șervețele umede, bețișoare de urechi și, în ultima perioadă, măști de protecție de unică folosință.

About Post Author