Carantină prelungită, pentru 10 localități. Fibiș, Pesac și Becicherecu Mic scapă

carantină

Comunele din jurul Timișoarei rămân în carantină. Există toate avizele, mai puțin un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Măsura urma să expire joi dimineață, la ora 5.

Cele 14 zile de carantină pentru localitățile Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, și Ghiroda, fără satul Giarmata Vii, expiră joi dimineață, la ora 5.

DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune prelungirea măsurii și a transmis către Institutul Național de Sănătate Publică o propunere care viza toate aceste localități. INSP a fost de acord cu prelungirea pentru Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda (fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița. În toate acestea, unde rata de infectare nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic nu s-a primit aviz favorabil.

În aceste condiții, miercuri seară, prefectul Liliana Oneț a convocat o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Au fost adoptate hotărârile privind prelungirea carantinării pentru localitățile avizate de INSP. Hotărârile vor fi transmise către Centrul Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției. Urmează să fie emis un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. După emiterea acestuia, prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare.

About Post Author