Cămine în Mișcare: 10 povești din Banat, altfel. Cine le „scrie”

cămine în mișcare

Concursul Cămine în Mișcare, organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Prin Banat, și-a desemnat câștigătorii. Au fost 35 de proiecte înscrise, din care 33 au fost declarate eligibile.

Proiectul inițiat de Asociația Prin Banat vrea să pună în valoare poveștile de viață ale oamenilor din Banatul rural și să le transforme în acte artistice. S-au căutat artiști scriitori sau jurnaliști care să creeze zece noi produse cultural-artistice. Punctul de plecare este arhiva proiectului, realizată între anii 2017 și 2019.

Sunt 10 premii: 5 premii în valoare de 25.000 de lei pentru proiecte care se vor desfășura pe domeniul public/outdoor, respectiv 5 premii în valoare de 15.000 de lei pentru proiecte de interior/spații închise. La prima categorie au fost 22 de proiecte, iar la cea de-a doua, 11. Rezultatele sunt:

Proiecte Outdoor

Sorina Vazelina & primitiv print – Tur Banat
Oana Florică – Punct înaintea acului
Psihodrom – Krumau Live
Lera Kelemen – Pop-Up Device for Experimenting Margins
BIS Teatru – Mutat de la noi

Proiecte Indoor

Marius Jurca – Tipare ale memoriei
Noiseloop Studio – Memorii interactive
Daniel Spătaru – Amintiri
Ioana Anghel – Frânturi
Cornelia Iordache – N-am șterge nimic

Câștigătorii vor fi contactați de organizatori, până la sfârșitul acestei săptămâni, în vederea stabilirii următorilor pași. Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces este un proiect în Programul Cultural Timișoara Capitala Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

About Post Author