Cămin studențesc de 30 de milioane de lei, pentru Universitatea Politehnica

politehnica

Bani de la Compania Națională de Investiții, pentru un nou cămin studențesc la Timișoara. Acesta va fi amplasat pe strada Muzicescu și va putea găzdui aproape 300 de persoane.

Compania Națională de Investiții a aprobat recent indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou cămin studențesc, în vecinătatea Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile (ICER). Acesa va fi ridicat pe str. Gavril Muzicescu nr. 138 și va fi destinat masteranzilor, doctoranzilor și tinerilor cercetători de la UPT.

Căminul va fi construit pe un teren de la Politehnica, în regim P + 2 și o suprafață totală desfășurată de 5912,5 mp. În cele 123 de camere în regim normal, cărora li se adaugă cinci camere pentru persoane cu dizabilități, vor putea fi cazate maximum 275 de persoane. Camerele vor avea două paturi, cu baie proprie, iar pe holuri sunt prevăzute spații comune de lectură, chicinete și spălătorii.

Valoarea totală a investiției este de aproape 30 de milioane de lei, din care contribuția Companiei Naționale de Investiții este de 29,02 milioane de lei. Restul banilor vine de la Politehnica. În perioada următoare va fi lansată licitația pentru proiectarea și execuția lucrării.

About Post Author