Ca-n filme. Bărbat din Lugoj, salvat de un plutonier de la ISU Timiș

ISU Timiș

Un plutonier de la ISU Banat a salvat viața unui bărbat, ghidându-se după ce a auzit pe fundalul apelului telefonic primit prin 112. Prezența lui de spirit a făcut diferența între viață și moarte.

La ISU Timi a fost primit, acum două seri, din Lugoj, un apel la 112. O femeie speriată cerea ajutor să-și găsească soțul care dispăruse de acasă. Acesta nu răspundea la telefon și, în plus, avea și unele probleme psihice. Apelul a fost preluat de plt. Vlad Stan. El a încercat s-o liniștească pe femeie, căreia i-a cerut numărul de telefon al soțului ei.

Ce a urmat pare desprins dintr-un film polițist. „După mai multe apeluri, insistente, bărbatul a răspuns la telefon, calm și lucid, spunându-i colegului nostru că este acasă în pat. Crezând că este vorba de un apel fals, Vlad a sunat-o pe femeia care ceruse ajutor, rugând-o să verifice prin casă dacă nu cumva soțul ei s-a întors acasă. Aceasta a confirmat încă o dată că nu este acasă și nu știe unde să-l caute. Colegul nostru a apelat din nou victima, însă de această dată bărbatul era confuz. A încercat să-l liniștească și, în același timp, s-a concentrat pe sunetele din fundal. Așa și-a dat seama că prin apropierea victimei a trecut un tren și lătra un câine”, povestesc cei de la ISU.

Plt. Vlad Stan a sunat-o pe nou pe femeia care le ceruse ajutorul, a întrebat-o dacă în apropierea casei se află o cale ferată și apoi a îndrumat-o telefonic să meargă pe lângă calea ferată, în direcția din care se aude un câine lătrând. Ea și-a găsit soțul căzut într-un canal. A fost trimis de urgență un echipaj SMURD, care l-a scos pe bărbat din canal, i-a acordat primul ajutor și apoi l-a transportat la spital.

About Post Author