Buldozerele sunt departe! Stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat, dar cu o condiție

stadion

foto: Arhivă

Mai stă mult și bine în picioare. Stadionul „Dan Păltinișanu” va fi închiriat în continuare de CJ Timiș, pentru că nu se va pune prea curând problema demolării. Aceasta se va face doar când va exista un contract semnat pentru viitoarea arenă. Deci… cam la Sfântu’ Așteaptă.

Consilierii județeni au aprobat joi un proiect referitor la actualizarea datelor topo legate de Stadionul „Dan Păltinișanu”. „S-au clarificat toate problemele patrimoniale și sper ca la următoarea ședință să facem demersurile pentru ceea ce înseamnă preluarea de ăctre CNI a acestei investiții”, spune Călin Dobra. Practic, nu se schimbă nimic. Vechea arenă va putea fi închiriată în continuare, mai puțin Peluza Sud și Tribuna II, unde nu se vor putea vinde bilete. Cele două sectoare sunt degradate și reprezintă un pericol pentru eventualii spectatori.

Povești despre „Dan Păltinișanu”

Demolarea este de actualitate, dar… nu tocmai. În toamna lui 2018, Dobra era optimist. „Sper ca anul viitor să avem contractul de demolare și execuție, iar din toamna lui 2019 să putem intra cu demolarea stadionului”, declara acesta. Nu s-a schimbat nimic de la acel moment. Președintele CJ a renunțat totuși să mai facă vreo estimare. „E greu de spus când se va trece fizic la demolare, pentru că sunt multe proceduri. Nu vom demara demolarea stadionului până nu vom avea contractul de finanțare semnat și de execuție pentru noul stadion”, mai spus Călin Dobra.

Practic, Compania Națională de Investiții ar trebui să anunțe că va construi un stadion la Timișoara și să întocmească și documentația. Abia atunci vor putea intra buldozerele. E puțin probabil însă ca vreunul dintre aceste lucruri să se întâmple prea curând. Momentan, CNI a anunțat că vrea să facă o bază sportivă în Timișoara, cu teren de fotbal omologat și miniteren de baschet sau handbal, precum și o tribună cu 500 de locuri. A și primit, de altfel, terenul de la primărie.

Stadionul „Dan Păltinișanu” a fost construit în 1963, când avea 40.000 de locuri, și este în proprietatea CJ Timiș din 2002. A fost renovat de mai multe ori. Arena are acum o capacitate de 32.821 locuri pe scaune și o instalație de nocturnă de 1.456 lucși. Ultimul eveniment care s-a ținut acolo: Festivalul Diskoteka, la începutul lunii iunie. La cum se mișcă treaba, ediția a doua a acestuia ar putea avea loc tot acolo.

About Post Author