Brunch în Țara Morilor de Apă. Prima ediție, la Rudăria

Coleșă cu brânză friptă, pită de casă cu făină de grâu măcinată la moara Brușoanea și alte bunătăți. Le puteți gusta după Paște, la primul brunch organizat la Rudăria, unde puteți descoperi și o parte din faimoasele mori de apă ale Banatului.
Morile de apă din cel mai mare complex mulinologic din Europa de Est pot fi cel mai bun motiv să faceți o excursie de o zi la Rudăria. Lor li se adaugă, de acum, și posibilitatea de a intra în gospodăriile localnicilor. Asociația My Banat, în parteneriat cu Asociația Acasă în Banat și Primăria Eftimie Murgu, vă așteaptă sâmbătă, 22 aprilie, să vă bucurați de o zi frumoasă în Valea Almăjului. Atunci va avea loc primul „Brunch în Țara Morilor de Apă”.
„Rudăria nu înseamnă doar mori de apă și mâncare bună, ci înseamnă, mai ales, oamenii extraordinari care pun în mișcare aceste mori și cei care scriu zi de zi poveștilor locului”, spune Delia Barbu, din partea Asociației My Banat. „Dacă ar fi să definim un gust specific pentru Valea Almăjului, acesta ar fi coleșa cu brânză friptă. Coleșa se face obligatoriu cu făină de porumb măcinată la o moară de apă. Ne bucurăm să fim parteneri la un brunch în Banat, la Rudăria, pentru că am fost dintotdeauna convinși că trebuie să promovăm nu doar obiectivele turistice, ci și gastronomia locală”, completează, la rândul lui, Radu Trifan, de la Acasă în Banat.
Înscrierile pentru acest brunch se fac AICI. Numărul locurilor este limitat la 40.
Program
ora 11 – Prezentare gazde – Maria și Remus Craia
orele 11 – 13 – Experiențe culinare locale
orele 13 – 15 – Tur ghidat la Morile de apă din Rudăria
orele 11 – 15 – Târg de produse locale în curtea gazdelor – producători din Caraș Severin: brânză, cașcaval și alte produse lactate, miere, dulcețuri, siropuri din fructe locale, oțet de prună
orele 11 – 15 – Activități și ateliere: Atelier de făcut „pantofi”, demonstrație de măcinat făina la moara Brușoanea