Borduri pe Drumul Boilor. Poate din decembrie s-ar putea deschide circulația / FOTO

drumul boilor

Cam într-o lună și jumătate, în cea mai optimistă variantă, s-ar putea circula pe Drumul Boilor. Șoseaua ar fi trebuit să fie gata la începutul anului. În această perioadă se montează bordurile.

Drumul Boilor a ajuns în faza de montare de borduri. Se lucrează acolo din iulie 2019 și totul ar fi trebuit să fie gata în opt luni. Nu e nici acum. La legătura dintre Timișoara și Moșnița, pe strada Albăstrelelor, au fost probleme cu exproprierile și cu mutarea unei linii de înaltă tensiune. „S-a ieșit din impas, se știe ce trebuie făcut și acum trecem la treabă”, declara, în iulie 2020, Nicolae Robu. În august mai era de făcut o expropriere.

E asfaltată, în prezent, doar o mică porțiune. După ce vor fi montate bordurile, în mai puțin de o lună ar trebui pus primul strat de asfalt. Teoretic, s-ar putea circula pe aici din luna decembrie. Practic, și ceva mai aproape de realitate, termenul ar putea fi întins până la primăvară.

Pe șantierul de pe Drumul Boilor lucrează Super Construct, care va primi 16,38 milioane de lei cu TVA. Noua șosea are aproximativ 2 kilometri, două benzi de circulație, iluminat public, trotuare și piste de biciclete.

About Post Author