AUR l-a dat jos pe Nicolae Ciucă, scriitor și „politician atipic”

Nicolae Ciucă

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Timişoara a admis o contestaţie depusă de partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor (AUR), care viza înlăturarea afişelor cu Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pe care apare mesajul „Un ostaş în slujba ţării”. Ciucă a dclarat că acestea nu sunt afișe electorale, ci promovează viitoarea lui carte.

AUR a solicitat „admiterea plângerii şi înlăturarea afişelor cu caracter electoral, reprezentându-l pe domnul Nicolae Ciucă pe fondul negru, având inscripţionat mesajul «Un ostaş în slujba țării», numele Nicolae Ciucă, gradul militar – Gnral (R) – şi adresa paginii de internet nicolaeciucă.ro; Obligarea domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal să înlăture afişele menţionate la punctul I; Sesizarea IPJ Timiş în vederea sancţiunilor prevăzute de Legea nr. 33/2007 şi de Legea nr. 115/2005, în caz de neconformare de către domnul Nicolae-Ionel Ciucă/PNL”.

Reprezentanţii PNL, PSD, PRO România şi PUSL din BEC 1 Timişoara au solicitat respingerea plângrii, spunând că afişul nu are caracter electoral, ci promovează o carte, iar Nicolae Ciucă nu candidează la alegerile locale şi nu promovează un partid politic, ci propria persoană. Reprezentanţii AUR, USR, PMP şi cei ai Uniunii Minorităţilor, preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral de Circumscripţie Timişoara au considerat că plângerea este întemeiată.

În consecinţă, plângerea a fost admisă și a fost dispusă înlăturarea afişului. Decizia poate fi contestată la BEJ.

„Eu vreau să fiu din filmul meu”

Marți, la Timișoara, Nicolae Ciucă a explicat de ce scrie cartea „Un ostaş în slujba ţării”, pe care încă nu a terminat-o încă.

„Mai mulţi colegi din alte partide mi-au zis că nu sunt din filmul ăsta. Nici nu vreau să fiu din filmul ăsta. Eu vreau să fiu din filmul meu, înţelegeţi? Pentru că nu sunt perceput ca un politician tipic mediului politic din România, chiar îmi place această etichetă de politician atipic.Vreau să rămân atipic şi să fac politică aşa cum cred eu că este bine şi cum consider eu că este bine să facem politică: cu oameni, pentru oameni, cu empatie, cu dragoste faţă de oameni şi mai ales cu responsabilitate (…) Cartea este o descriere a tot ceea ce vor oamenii să ştie despre mine”, a declarat fostul premier.

About Post Author