Site icon Stiri de Timisoara

Au fost găsiți cei care au anunțat bombe la liceu și mall. Unul e elev

bombe

Polițiștii de la IPJ Timiș au avut nevoie de câteva ore pentru a-i găsi pe cei care au anunțat, miercuri, două bombe plasate în două locuri diferite. Unul dintre ei va ajunge și la un consult medical.

Miercuri, în decurs de câteva zeci de minute, la 112 au fost făcute două amenințări cu bombă: una la Liceul „Gerhardinum”, cealaltă, la Iulius Mall. În primul caz au fost evacuați câteva sute de elevi și profesori. Din fericire, pirotehniștii nu au găsit nimic suspect la niciuna din cele două destinații indicate de cei care au sunat la numărul de urgență.

Polițiștii i-au găsit, după câteva ore, pe autorii amenințărilor.„Minorul care a apelat serviciul 112 și a sesizat existența unei bombe la un liceu din municipiul Timișoara a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Bărbatul în vârstă de 31 de ani, care a sesizat existența unei bombe la un complex comercial, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei”, transmite IPJ Timiș.

Minorul amendat cu 1.000 de lei este elev chiar la liceul respectiv, dar lipsise de la cursuri în ultima perioadă. În ceea ce-l privește pe bărbatul de 31 de ani, el va fi dus pentru un consult de specialitate la Clinica de Psihiatrie de pe strada Văcărescu. Amenzile au fost aplicate în conformitate cu OUG 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Exit mobile version