Arbitrii și șefii AJF vor ajutor de pandemie. Inclusiv președintele Malac, angajat la CJ Timiș

Romeo malac

Arbitrii de ligă mică și conducerea AJF Timiş cer sprijin financiar de la stat. Unii dintre ei „riscă” să câştige mai mulţi bani în criză decât în mod normal! Inclusiv președintele Romeo Malac, angajat la CJ Timiș, a depus cerere.

Arbitrii, observatorii şi conducerea Asociaţiei de Fotbal Timiş întind mâna pentru a obţine sprijin financiar de la stat, reglementat prin Ordonanţa de Urgenţă 30 / 18 martie 2020. Demersul oamenilor de fotbal este legal, dar rămâne în discuţie cât de moral este.

Arbitrii şi observatorii din judeţul Timiş sunt plătiţi ca PFA-uri, pe bază de factură, dar cei mai mulţi sunt angajaţi cu carte de muncă în alte părţi. La nivelul fotbalului mic (Promoţie, Campionat Judeţean, Liga IV-a), un arbitru central poate încasa cel mult 205 lei pentru un joc, acesta fiind baremul stabilit de AJF Timiş. La un simplu calcul, un arbitru central – mai bine plătit decât tuşierii, care primesc cel mult 175 pentru o singură prestaţie – poate încasa puţin peste 800 de lei într-o lună, și asta doar dacă prinde patru jocuri. În baza ajutorului de stat, el ar putea primi până în 2.300 de lei, suma maximă admisă prin lege. Altfel spus, unii vor încasa mai mulţi bani în vremea pandemiei decât ridicau în vremuri normale.

Administrator de stadion și bugetar, Romeo Malac vrea bani de la… stat

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş are trei angajaţi: preşedintele Romeo Malac, secretarul Florian Mierea și trezorierul Adelina Ruja. Mierea şi Ruja sunt în şomaj tehnic. Malac a depus o cerere de sprijin financiar în calitate de observator de joc FRF, el fiind şi… angajat la Consiliul Judeţean Timiş. La fel ca arbitrii şi observatorii din judeţ, Romeo Malac a cerut acordarea indemnizaţiei pentru perioada 16 – 31 martie, ca urmare a întreruperii activităţii, determinată de efectele epidemiei de coronavirus.

Malac, preşedintele AJF Timiş, spune că pierde bani. „În calitate de observator în eşalonul secund, încasam 1.200 de lei pentru fiecare joc. Eu am pierdut bani, nu am câştigat”, ne-a declarat acesta. Romeo Malac, „șef serviciu administrare stadion” la Direcția Prestări Servicii, a câștigat, potrivit ultimei declarații de avere, 44.517 lei de la CJ, 24.500 de lei ca președinte al AJF și 19.160 lei ca observator FRF.

Meciurile de fotbal din judeţul Timiş sunt arbitrate de 32 de arbitri stagiari, 18 arbitri cu categoria 1 şi 82 de arbitri cu categoria 2. Jocurile sunt supervizate de 28 de observatori de arbitri şi 41 de observatori.

About Post Author