Aproape 150 de percheziții, într-un dosar de evaziune fiscală. Inclusiv în Timiș

evaziune fiscală

Percheziții în Timiș și alte 13 județe, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune. Perchezițiile au fost coordonate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Mureș. Potrivit presei centrale, în dosar ar fi implicat și un fost parlamentar.

Polițiștii au descins, luni dimineață, la 144 de adrese din 14 județe, printre care și Timiș. Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune. Rețeaua, din care făcea parte și un angajat al unei bănci, a funcționat, în ultimii patru ani, în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

„În perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională”, transmite poliția.

Urmează să fie duse la audieri 15 persoane. Surse citate de HotNews.ro spun că în acest dosar este vizat și fostul deputat Octavian Goga. Acesta este deja condamnat la închisoare cu suspendare în alt dosar. Goga a devenit deputat în 2016, când a candidat în Covasna, din partea PMP. Un an mai târziu a trecut la PSD. În septembrie 2018, parlamentarul a fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Locul său de deputat a fost vacantat în octombrie 2019.

About Post Author