Ajutoare de urgență de la guvern. Inclusiv pentru familii din Timiș

familii

Guvernul acordă ajutoare de urgenţă în sumă totală de 519.800 lei, pentru 184 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate. O parte din bani vor ajunge și în Timiș.

Hotărârea de guvern a fost adoptată în ședința de joi a Executivului condus de Ludovic Orban. Banii au următoarele destinații:

  • 53.500 lei – pentru 11 familii şi persoane singure din Argeş, Bacău, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt şi Timiş, afectate de incendii
  • 105.000 lei – pentru 70 de familii şi persoane singure din Constanţa, afectate de inundaţii
  • 361.300 lei – pentru 103 familii şi persoane singure din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti, care fie se confruntă cu situaţii deosebite în urma unor probleme grave de sănătate, fie se află în risc de excluziune socială.

„Ajutoarele de urgenţă sunt acordate în baza unor anchete sociale efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială. Ele sunt suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a transmis MMPS.

About Post Author