Adio bilet de o călătorie! Apare biletul de 3 lei, valabil o oră pe toate liniile

troleibuz

La trei luni de când activistul civic Cristi Brâncovan i-a propus primarului Nicolae Robu un alt sistem de plată pentru călătoriile STPT, ideea va deveni realitate. Dacă sunt de acord consilierii locali, cei care folosesc transportul în comun se vor putea „da” o oră cu autobuzul, tramvaiul și troleibuzul, cu un singur bilet. Mai rămâne de pus la punct promptitudinea cu care circulă acestea…

În aprilie 2018, la STPT a fost introdus biletul unic pe toate liniile, la prețul de 2,5 lei. Anterior, o călătorie cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul costa 2 lei, iar una pe liniile expres, 2,5 lei. Tarifele nu mai fuseseră modificate din 2010. În martie 2019, activistul timișorean Cristi Brâncovan i-a prezentat primarului Nicolae Robu o variantă care funcționează de ani buni în marile orașe din Europa. „Vom introduce un sistem în care un bilet luat să fie valabil pe toate mijloacele de transport timp de, să zicem, o oră (…) Nu va crește prețul biletului, va rămâne același”, declara, în urmă cu trei luni, edilul șef.

Propunerea este pe cale să devină realitate chiar după plenul CL de vineri, 14 iunie. Un proiect care va apărea pe ordinea de zi prevede introducerea biletului unic, la prețul de 3 lei, valabil timp de 60 de minute de la momentul validării pe toate mijloacele de transport în comun din oraș. Va dispărea, potrivit acestui proiect, biletul de o călătorie, în valoare de 3,5 lei.

Ideea nu e rea pentru cei care trebuie să schimbe mijlocul de transport în comun, ca să ajungă dintr-o parte într-alta a orașului. Asta înseamnă însă că, pentru ca un călător să nu devină fraudulos fără voie, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele trebuie să circula la intervale decemte.

About Post Author