Site icon Stiri de Timisoara

Abia acum se votează prețul parcării în zona verde. Până la 31 martie e gratis în restul orașului

timpark

Consilierii locali vor aproba, în plenul de marți, tarifele pentru parcarea în zona verde. La finele lui 2021, PMT anunța că parcarea va fi gratuită în tot orașul, cu excepția centrului. Doar că, la acea vreme, nu avea și cadrul legal să încaseze banii, prin noua societate care a preluat TimPark-ul de la SDM.

„Parcarea cu plată va fi obligatorie doar în Zona 0 a orașului, semnalizată cu panouri de informare verzi, zonă demarcată de Inelul 1 de trafic. Tarifele aplicabile pentru Zona 0 sunt aceleași ca până în acest moment, respectiv: 3 lei / oră tarif apel bip și card bancar, 0,75 euro / oră tarif SMS”, transmitea, la finele lunii decembrie, Serviciul Comunicare al PMT. Toate bune și frumoase, numai că aceste tarife nu au fost încă aprobate de consiliul local, lucru care se va întâmpla doar în plenul din 11 ianuarie.

„Începând cu data adoptării prezentei și până în data de 31.03.2022, tarifele aplicate pentru parcarea autovehiculelor în Municipiul Timișoara în zona zero (verde) de aplicare a Regulamentului de functionare a sistemului de parcare a autovehiculelor în Municipiul Timisoara se mențin la nivelul stabilit prin H.C.L. Timișoara nr. 463/27.11.2020 (…) Tarifele aplicate pentru zona zero (verde) vor fi percepute de către Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara – Timpark”, se precizează în textul proiectului de HCL introdus pe ordinea de zi.

Regulamentul pentru tot orașul urmează

În realitate, de la începutul anului, parcarea nu s-a putut plăti nici în zona verde, însă PMT a „uitat” să și precizeze acest lucru.

Sistemul de parcare este gestionat în prezent direct de Primăria Timișoara, printr-o societate recent înființată. Regulamentul propriu-zis nu a fost încă întocmit, acesta fiind și motivul pentru care, probabil până la finele lunii martie, în Timișoara, parcarea este gratuită peste tot, mai puțin în centrul orașului, în așa-numita zonă verde. Nu pot fi eliberate, în consecință, nici abonamente.

După adoptarea de către a CL a noului regulament, în zona verde, parcarea se va face doar la 60 de minute și va deveni mai scumpă de la oră la oră. Prețurile pleacă de la 4 lei – prima oră și ajung la 7 lei, cu începere de la ora a patra. Vor apărea și abonamentele rezident, „pentru un singur autovehicul/persoană, pentru a permite cât mai multor persoane accesul la locurile de parcare/staționare disponibile în cartiere”. TimPark va fi funcțional pe circa 15% din străzi.

Exit mobile version