9 comune din Timiș intră în carantină / UPDATE: Sunt, de fapt, 8 și nu aceleași

rata de infectare

S-a cerut aviz de carantină pentru comunele Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac. Toate au rata de infectare de peste 6 / 1.000 de locuitori, Pesac depășind chiar 8. Solicitarea a fost aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis, marți, Institutului Național de Sănătate Publică propuneri de carantinare. INSP a transmis miercuri avizul pentru propunerile DSP Timiș privind carantinarea localităților Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic, Fibiș, Foeni, Giroc și Pesac, din județul Timiș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni miercuri, pentru a lua hotărâri privind carantina din cele 9 localități, a anunțat Prefectura Timiș. Acestea vor fi trimise CNSU, pentru a fi aprobate de Comandantul Acțiunii. Măsura va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.

UPDATE: Ies două, intra Moșnița Nouă

A început ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dar s-a schimbat lista cu localitățile care ar putea intra în carantină. Prefectul Liliana Oneț spune că Găvodjia și Foeni nu ar mai fi propuse pentru carantină. Este, în schimb, Moșnița Nouă.

„În urma analizei făcută de către DSP pe o serie de localități din județul Timiș unde s-a depășit rata de infectare de 6 / 1.000 și după ce a fost transmisă această analiză către Institutul Național de Sănătate Publică s-a primit un aviz de carantinare pentru… inițial s-a primit pentru 9 localități. Găvojdia și Foeni urmează a se reanaliza, având în vedere că nu a existat o analiză pe fiecare localitate în parte. S-a făcut o analiză pe UAT și nu putem să carantinăm UAT-ul dacă nu avem o analiză pe fiecare localitate în parte. Între timp, DSP transmisese o analiză făcută și pentru Moșnița Nouă și s-a primit aviz și pentru Moșnița Nouă”, a declarat Oneț.

În ședința CJSU vor fi supuse aprobării de carantinare comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Giroc, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Fibiș și Pesac.

About Post Author