7/7 de la ora șapte. Online, de Ziua Teatrului, la Teatrul Maghiar din Timișoara

teatrul maghiar

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” marchează vineri Ziua Mondială a Teatrului. O face online, cu „7/7”, unul dintre cele mai frumoase spectacole ale sale. În aprilie urmează și alte producții care vor fi transmise pe Facebook.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” transmite vineri, 27 martie, pe Internet, înregistrarea spectacolului „7/7”, în coregrafia și interpretarea lui Baczó Tünde. Acesta va fi disponibil pe paginile de Facebook, aici și aici, între orele 19 și 24. Ziua Mondială a Teatrului se sărbătorește din 1957 în data de 27 martie.

Spectacolul de dans contemporan „7/7” pornește de la piesa lui William Shakespeare „Cum vă place”, mai precis de la monologul „Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori”. Urmărind evoluția rolurilor jucate de Femeie de-a lungul vieții, Baczó Tünde spune o poveste în care orice privitoare se poate regăsi. Dramaturgia spectacolului este semnată de Simona Donici. Acest one-woman-show nonverbal a fost creat pentru stagiunea 2013/2014 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Muzica a fost interpretată live pe durata spectacolului de compozitorul Cári Tibor, decorul este semnat de Albert Alpár, iar proiecțiile video îi aparțin Klárei Balázs.

Teatrul Maghiar are și o altă veste pentru spectatori. În aprilie vor fi publicate înregistrări complete ale unor spectacole mai vechi din repertoriu. Programul urmează să fie anunțat aici. Toate filmările vor fi subtitrate în română.

About Post Author