64 de cazuri de coronavirus în România. Ultimele patru au legătură cu fostul ofițer MAI care a mințit

coronavirus

Încă cinci cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în București. La nivel național s-a ajuns astfel la 64 de pacienți depistați pozitiv. Este vorba despre persoane care au intrat în contact cu pacienți diagnosticați deja cu virusul.

Cinci noi cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost confirmate vineri dimineață în România. Bilanțul a ajuns, până la ora 8, la 64 persoane. Cele cinci cazuri sunt din București, unde s-a ajuns la 24 de cazuri confirmate. Patru din cele cinci persoane infectate cu virusul au legătură cu bărbatul de 60 de ani, fost ofițer MAI, internat inițial la Spitalul Gerota, care a ascuns faptul că a călătorit în afara țării. Până acum, fostul ofițer MAI a transmis virusul către alte 13 persoane.

Cele cinci noi cazuri sunt:

  • Caz 60- Bărbat, 39 ani, contact cu o persoană care a călătorit în Germania
  • Caz 61 – Bărbat, 53 ani, contact (coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota
  • Caz 62 – Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61
  • Caz 63 – Tânără, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61
  • Caz 64 – Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61

Ultimele șase cazuri înregistrate joi seară în România sunt din Hunedoara. Toate au legătură cu femeia din Petroșani care a plecat din izolarea la domiciliu și s-a plimbat o săptămână prin județ. Ea s-a și internat în două spitale, fără să spună că se întorsese dintr-o zonă roșie din Italia. Printre cei șase se numără și trei cadre medicale.

About Post Author