49 de cazuri de coronavirus în România. Două dosare penale pentru răspândirea de informații false

coronavirus

În aproape două săptămâni de la confirmarea primului caz de coronavirus, în România au fost înregistrați 49 de pacienți. Sunt în izolare aproape 13.000 oameni, iar în carantină, 1.450. Poliția a făcut dosare penale pentru unii dintre cei care au răspândit informații false despre epidemia de coronavirus.

La nivel național au fost confirmate până joi, 12 martie, la ora 10, 49 de cazuri de cetățeni infectați cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică sunt în carantină instituționalizată 1.450 de persoane, iar alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Românii sunt rugați să se informeze doar din surse oficiale. Ei au la dispoziție o linie specială de TelVerde, la numărul 0800-800.358. „Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale”, transmite GCS. Vă reamintim, în ultimele zile au circulat diverse zvonuri potrivit cărora se pregătește „închiderea”, începând de vineri, a Timișoarei. Acestea au fost infirmate de autoritățile locale, județene și naționale. Polițiștii au făcut două dosare penale pentru comunicarea de informații false.

Coronavirus în Timiș

În Timiș sunt 420 persoane izolate la domiciliu şi 59 persoane în carantină. Foarte important! Toate activitățile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, sunt suspendate până în 31 martie, cu posibilitatea de preungire. DSP recomandă sistarea tututor evenimentelor publice, indiferent de numărul de participanți, până la finele lunii martie.

About Post Author