4 milioane de euro, restituite în Timiș, în contul taxei auto

Aproape 13.500 de timișeni au primit o veste bună la început de iunie: în conturile lor au intrat peste 18,6 milioane de lei, bani reprezentând contravaloarea taxei auto care trebuie restituită.

ANAF a restituit în perioada 3 – 5 iunie, în Timiș, suma de 18,61 milioane de lei, către 13.458 contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate în perioada 1 ianuarie 2007-31 ianuarie 2017. „Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, transmit cei de la Finanțe.

În luna mai, Guvernul a aprobat alocarea a 700 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru restituirea taxei auto, anunţa ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici. „S-a aprobat şi o prevedere prin care exceptăm acea obligaţie din Codul fiscal, (…) obligaţia de a face o compensare înainte ca ANAF să restituie taxa auto (…) La momentul în care statul a încasat aceste sume de la populaţie, a făcut un împrumut foarte simplu şi atunci nu credem că este corect ca restituirea de taxe să întârzie”, spunea Teodorovici. Ministrul estima inițial că banii vor fi restituiți integral până la finele lunii mai, după care a prelungit termenul până în iunie. La nivel național, în perioada 3-5 iunie, 420.000 de contribuabili au primit suma totală de 700 de milioane de lei reprezentând taxe auto.

About Post Author