4 milioane de euro pentru artiștii din domeniul world music. Platforma Most așteaptă înscrieri

world music

Artiștii și profesioniștii din domeniul world music din România pot primi bani pentru proiectele lor. Ei se pot înscrie pe platforma europeană Most, unde este disponibilă suma de patru milioane de euro. TM2021 este partenerul român.

Most este un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 4 milioane de euro, prin Programul Europa Creativă. El își propune ca, până în 2023, să transforme scena de world music din Balcani într-una competitivă la nivel internațional.

Sunt opt organizații europene implicate. Consorțiul este condus de Hangvető (Ungaria). Din el fac parte Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, Piranha (Germania), organizatoarea Womex, cea mai importantă platformă de world music la nivel internațional; Bozar, cunoscutul centru cultural din capitala Belgiei; Fundația Exit (Serbia), organizatoarea festivalului omonim,; Consiliul European al Muzicii, parte a Consiliului Internațional al Muzicii, care își propune să facă din muzică parte integrantă a stilului de viață european; Fusion Embassy (Bulgaria), promotoarea artiștilor de la sud de Dunăre; Centrul Cultural Remont Capital din Albania.

„Most își propune să facă cunoscută efervescența scenei muzicale din Balcani și să dezvolte diverse categorii de public. De asemenea, vrea să formeze profesioniști din domeniu, să sprijine mobilitatea artiștilor și a profesioniștilor și să creeze o platformă regională și politici coerente la nivel local”, spun cei de la TM2021.

Pot fi depuse cereri de finanțare pe patru axe principale

  • Schimburi adresate organizatorilor de festivaluri (Festival Exchange), pentru a conecta programatori, agenți și profesioniști de la 10 festivaluri din Balcani cu omologi de la 10 festivaluri de world music din țări europene. Apel deschis până în 12 martie
  • Programul de formare în domeniul managementului de festival (Management Training). Apel deschis până în 14 aprilie
  • Programul de export de muzică din Balcani (Balkan Music Export) vizează să sprijine artiștii, profesioniști și manageri de evenimente muzicale să se conecteze la piața globală de world music. Apel deschis până în 14 aprilie
  • Programul de politici urbane (Urban Policies) vrea să încurajeze cooperarea dintre factorii decidenți și inițiative creative urbane, în vederea creării unui mediu propice proiectelor muzicale prin politici la nivelul orașelor. Apel deschis până în 14 aprilie

Toate detaliile și condițiile de participare pot fi găsite aici. Cererile de finanțare se depun în format electronic, în limba engleză, până la termenul limită.

About Post Author