4 milioane de euro, ca să nu mai miroasă urât de la Continental

continental

Echipament nou pentru tratarea emisiilor din zona de amestec cauciuc a fabricii de anvelope Continental, de la Timișoara. A costat 4 milioane de euro și va deveni funcțional în prima parte a anului viitor.

Noul echipament, denumit RTO – Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă), ar trebuie să distrugă compușii organici volatili, responsabili cu majoritatea mirosurilor, apăruți în cadrul procesului de producție. Altfel spus, n-ar trebui ca timișorenii să simtă duhoare de cauciuc ars.

Sistemul a costat circa 4 milioane de euro și va trata în jur de 120.000 metri cubi de aer pe oră. „Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Continuăm să ne concentrăm pe eficiență, productivitate și protecția mediului”, spune Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

Imediat după finalizare, sistemul intra în faza de testare. În primul trimestru al anului 2021 sunt planificate măsurători de emisii, împreună cu specialiști, pentru a evalua eficiența echipamentului. El va înlocui sistemul instalat în 2015.

În cei 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs peste 250 de milioane de anvelope. Dincolo de locurile de muncă asigurate, fabrica de la Pădurea Verde este, de ani buni, sursă de nemulțumire pentru timișorenii care locuiesc în partea de nord a orașului. Oamenii se plâng de mirosurile grele pe care sunt nevoiți să le suporte, mai ales noaptea. Oficial însă, fabrica nu are niciun fel de probleme de natură… olfactivă.

Anul trecut, compania a monitorizat unii parametri pentru emisii atmosferice, evacuări de ape uzate și aer ambiental. Monitorizarea s-a făcut cu laboratoare abilitate si acreditate RENAR (Asociația de Acreditare din România). Rezultatele au spus că totul este în regulă.

About Post Author