23 august cu Mihai Trăistariu, la Checea. Sau pe ce zboară 5.000 de lei… culturali de la bugetul județului

foto: www.infomusic.ro

Țara arde, Checea se… piaptănă. Se poate spune asta, având în vedere „evenimentul cultural” programat de 23 august. Mai exact, o premieră. La Zilele Comunei Checea, care durează… o zi, vine să cânte, în fața nimănui, Mihai Trăistariu. CJ Timiș a dat 5.000 de lei pentru asta.

E pandemie de coronavirus, stare de alertă proaspăt prelungită, iar evenimentele de toate felurile sunt puse în așteptare. Depinde însă de localitate și de importanța evenimentului! Pentru că, dacă ești comuna Checea, nu puteai, nici măcar în plină vară pandemică, să lași nemarcată „împlinirea a 550 de ani de la prima atestare documentară a localității”.

Așa au apărut Zilele Comunei Chechea, care au loc live în 23 august și în reluare în 24 august. Practic, la Căminul Cultural Checea, „în sala mare, va avea loc un eveniment cultural, cu ocazia împlinirii a 550 de ani de la prima atestare documentară a localității”. Va fi un spectacol fără spectatori, care va fi transmis întâi live pe Facebook, iar apoi, în 24 august, va fi difuzat „pe un post de televiziune național și internațional”.

Se vor „produce” într-o sală goală mai mulți interpreți de muzică populară, alături de o formație instrumentală. Atracția zilei – teoretic, desigur, fiindcă fanii din Checea nu-i vor putea cere autografe – va fi Mihai Trăistariu.

Primăria Checea a cerut Consiliului Județean Timiș, pe agenda culturală, suma de 40.000 lei pentru această „întâmplare”. De primit, a primit 5.000 lei. Comisia de evaluare de la nivelul județului a apreciat, așadar, relevanța culturală și originalitatea proiectului. Și nici n-avea cum să fie altfel! Că doar cine a mai văzut rugă fără goști…

About Post Author