13 localități din Timiș, în carantină. Nu se știe cât sunt amenzile, de când se dau și nici ce declarații trebuie / FOTO

dumbrăvița

Haos: așa poate fi catalogat ce se întâmplă în Timiș. Opt comune au intrat în carantină de joi, de la ora 5. Oficialii prefecturii susțineau că măsura intră în vigoare abia vineri, 6 noiembrie. Nu se știe cât sunt amenzile și nici nu există un model de declarație.

Oamenii din opt comune din Timiș s-au dus liniștiți la culcare miercuri seară și s-au trezit joi dimineață, în carantină. Asta, deși autoritățile județene au spus că măsura nu va fi luată decât de vineri, 6 noiembrie.

Carantinarea comunelor Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița, cu satele apartinatoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, și Ghiroda, fără satul Giarmata Vii, a fost aprobată miercuri seară de CNSU. Hotărârea a fost publicată în noaptea de miercuri spre joi în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare joi dimineață, la ora 5.

Sunt limitate la maximum deplasările în interiorul acestor localități pe timpul zilei. Noaptea, între orele 22 și 5, ele sunt interzise, cu anumite excepții. Se poate ieși /intra în aceste localități doar în scopul de a merge la serviciu, respectiv revenire acasă, transport de marfă, urgențe medicale sau decese în familie. Este nevoie de declarație pe propria răspundere. Toate măsurile pot fi citite aici.

Rute ocolitoare pentru Dumbrăvița și Moșnița

IPJ Timiș a anunțat, joi dimineață, și rutele ocolitoare pentru Dumbrăvița și Moșnița. Astfel, pentru Dumbrăvița, acestea sunt:

  • centura ocolitoare Timișoara – DN 69 Calea Aradului
  • centura ocolitoare Timișoara – DN 6 Calea Lugojului

Cei care vor să tranziteze Moșnița pe DJ 592, dinspre Chevereșu Mare, au la dispoziție ruta DJ 592 A – Otvești – Stamora Română – Liebling – DN 59 Jebel – DN 59 Șag – Calea Șagului.

În localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, dar este interzisă oprirea pe teritoriul acestora.

Polițiștii și jandarmii au ieșit pe teren joi dimineață, fiind instituite filtre la ieșirile din comunele carantinate. Au verificat actele celor din mașini și i-au atenționat că de vineri au nevoie de adeverințe de la locul de muncă.

Încă nu se știe cât sunt amenzile pentru cei care nu respectă carantina și nici cum trebuie să arate declarația pe proprie răspundere. Poate fi folosit, probabil, modelul de astă-primăvară, care poate fi descărcat de aici, sau, spun cei de la prefectură, declarația poate fi scrisă de mână, cu explicații asupra motivului deplasării. Doar că ei au mai greșit o dată…

About Post Author