1 Iunie la Politehnică. Studenții, frați mai mari pentru copiii din centrele de plasament

studenti upt

Studentii UPT sunt „frati mai mari” pentru copiii din centrele de plasament

Vor avea o zi de 1 iunie altfel, petrecută la… școală. Dar nu la orice școală, ci chiar la Politehnică. În jur de 120 de copii de la centre de plasament din Timiș și Caraș-Severin sunt implicați, în acest an, în proiectul de „Fii tu fratele mai mare”, organizat de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc).

„Fii tu fratele mai mare” a ajuns la ediția cu numărul 10 și se va desfășura în acest an chiar pe 1 iunie. Aproximativ 120 de copii din centre de plasament din Timiș și Caraș-Severin vor fi așteptați de 60 de voluntari în fața Corpului Electro al UPT. Copiii vor participa la diverse activități distractive și interactive organizate de voluntari. Ei își vor putea îmbunătăți munca în echipă, își vor dezvolta creativitatea, își vor depăși fricile și se vor distra alături de „frații mai mari”.

„Obiectivele acestui proiect sunt de a întări spiritul civic în rândul studenților și de a atrage atenția asupra importanței integrării copiilor din centrele de plasament în societate. LSFETc dorește să încurajeze tinerii să se implice în activități de voluntariat, arătându-le beneficiile personale și profesionale pe care acestea le pot aduce”, transmit organizatorii. Proiectul li se adresează, de altfel, tuturor studenților de la UPT, care sunt invitați să se implice. Copiii vor avea astfel posibilitatea de a petrece o zi în mediul academic, totul cu zâmbetul pe buze.

About Post Author