18 ianuarie 2021

1 Decembrie: fără paradă, dar cu 300 de steaguri cumpărate de Primăria Timișoara

steaguri

În 2020, Ziua Națională a României va fi celebrată în condiții speciale, de pandemie. Cu maximum 100 de persoane, fără public, dar cu… 300 de steaguri tricolore nou-nouțe, cumpărate de Primăria Timișoara.

România este în stare de alertă, așa că nici Ziua Națională nu va putea fi sărbătorită cu mari desfășurări de forțe. Potrivit hotărârii prin care starea de alertă a fost prelungită până la jumătatea lunii decembrie, ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României pot fi organizate „în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului”. Toată lumea va trebui să poarte mască, spațiul va fi delimitat, cu „menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți şi asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil”. Ceremonia nu poate dura mai mult de o oră.

Autoritățile din Timiș nu au anunțat încă nimic pentru 1 Decembrie, zi în care, în ultimii ani, a fost organizată și paradă militară, și deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, cu aprinderea iluminatului de sărbători.

Până atunci, se știe sigur că primăria va „pavoaza” arterele principale ale orașului cu 300 de steaguri tricolore. Realizate din „material poliester foarte rezistent la vânt și intemperii cu aspect de plasă”, cu dimensiunea de 135 / 90 cm, acestea au fost cumpărate miercuri, 18 noiembrie, prin achiziție directă. Suma pe care o va plăti PMT către firma din Șag care face steagurile este de 9.000 de lei, fără TVA. Toate drapelele trebuie livrate beneficiarului în termen de 3 zile de la transmiterea comenzii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: