Vreți cumva vaccin anti-gripă sezonieră? Ministerul Sănătății dă verde pentru întreaga populație

vaccinare

Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație. Teoretic, oricine vrea poate merge la medicul de familie și să facă acest vaccin. Dacă îl găsește.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc. „Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie. Prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție Covid cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, spune Voiculescu.

Până acum, în campania gratuită de imunizare aveau prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.

În Timiș, distribuirea vaccinurilor anti-gripă sezonieră a început în luna septembrie. Până acum, au fost împărțite în județ 47.860 de doze. În acest moment, în farmacia DSP sunt încă 3.512 doze care așteaptă să ajungă la „destinatar”.

Ministerul Sănătăţii recomandă celor care doresc vaccinul să-l solicite gratuit medicilor de familie. „De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii”, mai transmite MS.

About Post Author