Viorel Coifan: Lista PNL Timiș pentru CJ a fost făcută pe plajă. Jumătate e a lui Alin Popoviciu

coifan

Veteranul liberal Viorel Coifan, care nu e în grațiile șefilor PNL Timiș, lipsește de pe lista pentru CJ. El va sesiza Biroul Permanent Național al PNL și pe președintele Ludovic Orban. Pentru că lista s-ar fi făcut „pe plajă” și nu respectă statutul.

Joi, 13 august, în ședința on-line a Biroului Permanent Județean al PNL, a fost votată lista candidaților pentru CJ. Ea este deschisă de Alin Nica, urmat de Ciprian Bogdan și Alin Popoviciu. Sunt, în total, 30 de nume, dintre care lipseste însă cel al lui Viorel Coifan. Fostul președinte al PNL Timiș spune că modul în care s-a făcut această listă încălcă statutul partidului. Ce a contat? Aparent, au foarte importante numărul de postări de Facebook și cel de like-uri!

După cum mă așteptam, nu m-am regăsit pe această listă pritocită în mare parte pe plaja însorită de la Mamaia (!?!) (…) Am solicitat de nenumărate ori să fie definite criterii obiective, cuantificabile, în urma cărora să se facă o ierarhizare a celor care au completat o așa-zisă listă de aspirații. Evident, aceste criterii nu trebuiau să conțină elemente ca și numărul de postări pe FB, numărul de like-uri”, spune Coifan.

Potrivit acestuia, a existat o înțelegere între primarii din GRAL și șeful filialei, dar ea a fost încălcată. „În urma negocierilor dintre primarii grupați în GRAL și președintele filialei, s-a convenit ca primarii să propună candidați pentru o jumătate din listă, iar BPJ, și nu secretarul filialei, Alin Popoviciu, să completeze cealaltă jumătate. Cei care sunt consilieri județeni în actualul mandat și doresc să candideze trebuiau să-și prezinte rapoarte de activitate (…) Acest lucru nu s-a întâmplat! Și totuși unii dintre actualii consilieri se regăsesc pe listă”, explică Viorel Coifan „mixul” de candidați.

„A sosit momentul redeșteptării”

Dincolo de jocurile de culise, spune Coifan, Statutul PNL are prevederi clare legate de stabilirea listelor de candidați. Acestea ar fi fost trecute cu vederea de șefii liberalilor din Timiș. În consecință, Viorel Coifan a decis să sesizeze conducerea națională a partidului.

„Statutul PNL prevede ca listele de candidați, votate în Biroul Permanent Județean, să fie prezentate spre validare unui organism ierarhic superior denumit Colegiul Director Județean și care cuprinde practic toate structurile reprezentative al PNL la nivel județean. Abia după aceea listele pot fi făcute publice. Această prevedere statutară nu a fost respectată.

Prin urmare, în calitatea mea de membru de partid, fost președinte al organizației între 1992 și2000, voi sesiza Biroul Permanent Național și, evident, pe președintele Ludovic Orban (…) Francisco Goya spunea «Somnul rațiunii zămislește monștri». A sosit momentul redeșteptării (…) Demersul meu este unul onest, făcut de un om pentru care libertatea este o valoare sacră, dar nu suportă jocurile de culise, mai ales când acestea pot produce repercusiuni grave asupra onorabilității PNL”, încheie Viorel Coifan.

PNL Timiș va depune luni, 17 august, în penultima zi în care acest lucru este posibil, dosarele de candidatură pentru Primăria Timișoara, respectiv CJ Timiș.

About Post Author