USR PLUS Timiș nu are voie cu pancarte. BEC i-a respins contestația

usr plus

USR PLUS Timiș nu are voie să mai iasă în stradă sau în orice alte locuri publice cu pancarte. BEJ Timiș a decis deja că folosirea acestora contravine legii, iar Biroul Electoral Central i-a dat dreptate.

Raluca Dorina Stan a sesizat, în 17 noiembrie, BEJ Timiș „cu privire la folosirea de către alianța URS PLUS a unor pancarte «ce par a fi de propagandă electorală”. Femeia reclama acțiunile cu mesaje purtate de membrii USR PLUS pe trotuare sau margini de bulevarde, invocând nerespectarea Legii 334 / 2006. Biroul Electoral Județean Timiș a admis sesizarea, apreciind că „pancartele reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege”.

USR PLUS a depus contestație la Biroul Electoral Central, care luni și-a anunțat decizia. Solicitarea viza „admiterea contestației și modificarea în tot a Deciziei 21/19 noiembrie 2020, adoptată de BEJ Timiș, constatarea faptului că sesizarea doamnei Raluca Dorina Stan a fost greșit calificată ca fiind o plângere, reprezentând în fapt o cerere de comunicare de informații publice formulată în temeiul Legii 544 / 2001, precum și, în cazul calificării cererii ca fiind o plângere, respingerea acesteia”. USR Timiș a invocat în sprijinul său o hotărare a BEJ Dâmbovița, care a respins o sesizare asemănătoare, după ce a reținut că „pancartele de natura celor prezentate în imaginile anexate plângerii nu reprezintă prin ele însele materiale de propagandă electorală”.

Biroul Electoral Centrala respins însă contestația. „BEJ Timiș a reținut în mod corect calificarea pancartelor ca materiale de propagandă electorală întrucât, din analiza planșelor fotografice atașate plângerii, se poate constata asocierea neechivocă a conținutului pancartelor cu semnele electorale ale Alianței USR PLUS (…) fapt ce reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege (…) Respinge contestația formulată de către USR împotriva deciziei adoptate de BEJ Timiș”, sună decizia oficială.

About Post Author