20 ianuarie 2021

USR PLUS Timiș nu are voie cu pancarte. BEC i-a respins contestația

usr plus

USR PLUS Timiș nu are voie să mai iasă în stradă sau în orice alte locuri publice cu pancarte. BEJ Timiș a decis deja că folosirea acestora contravine legii, iar Biroul Electoral Central i-a dat dreptate.

Raluca Dorina Stan a sesizat, în 17 noiembrie, BEJ Timiș „cu privire la folosirea de către alianța URS PLUS a unor pancarte «ce par a fi de propagandă electorală”. Femeia reclama acțiunile cu mesaje purtate de membrii USR PLUS pe trotuare sau margini de bulevarde, invocând nerespectarea Legii 334 / 2006. Biroul Electoral Județean Timiș a admis sesizarea, apreciind că „pancartele reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege”.

USR PLUS a depus contestație la Biroul Electoral Central, care luni și-a anunțat decizia. Solicitarea viza „admiterea contestației și modificarea în tot a Deciziei 21/19 noiembrie 2020, adoptată de BEJ Timiș, constatarea faptului că sesizarea doamnei Raluca Dorina Stan a fost greșit calificată ca fiind o plângere, reprezentând în fapt o cerere de comunicare de informații publice formulată în temeiul Legii 544 / 2001, precum și, în cazul calificării cererii ca fiind o plângere, respingerea acesteia”. USR Timiș a invocat în sprijinul său o hotărare a BEJ Dâmbovița, care a respins o sesizare asemănătoare, după ce a reținut că „pancartele de natura celor prezentate în imaginile anexate plângerii nu reprezintă prin ele însele materiale de propagandă electorală”.

Biroul Electoral Centrala respins însă contestația. „BEJ Timiș a reținut în mod corect calificarea pancartelor ca materiale de propagandă electorală întrucât, din analiza planșelor fotografice atașate plângerii, se poate constata asocierea neechivocă a conținutului pancartelor cu semnele electorale ale Alianței USR PLUS (…) fapt ce reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege (…) Respinge contestația formulată de către USR împotriva deciziei adoptate de BEJ Timiș”, sună decizia oficială.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: