UBC 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a ajuns la etajul 8. Va avea 155 metri înălțime

ubc 0

S-a ajuns la etajul 8 din 27, la cea mai înaltă clădire de birouri din România. UBC 0 va avea, în final, 155 metri înălțime. Va fi o „clădire verde” înconjurată de un parc, cu magazine, birouri și hub medical.

La cea mai înaltă clădire de birouri din România, UBC 0, integrată în ansamblul mixt Iulius Town Timișoara, se lucrează în ritm alert. De șase luni a fost nevoie doar pentru consolidare și fundație. Imobilul care, la final, va avea o înălțime de 155 metri a ajuns acum la etajul al optulea. Lucrează acolo 30 de firme din arii de activitate conexe construcțiilor. Numărul lor se va dubla până la finalizarea proiectului. Se estimează că peste 1.000 de persoane vor lucra la înălțarea UBC 0, care trebuie să fie gata până la finele anului 2021.

Peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții. În total, pentru ridicarea UBC 0 vor fi folosiți 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură. Comparativ, o astfel de cantitate de materiale poate fi echivalentul necesarului pentru construcția unei arene sportive de mari dimensiuni.

Fațadă de sticlă, cu panoramă

Imobilul va fi acoperit cu o fațadă integral din sticlă, care va asigura deopotrivă confort și economie de energie, dar și o panoramă unică asupra Timișoarei, din orice unghi al clădirii. La demisol și parter vor fi integrate magazine, restaurante și cafenele. La etajul 1 va fi un centru de conferințe cu şapte săli, iar alte două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical.

Iulius Town Timișoara este dezvoltat de companiile Iulius și Atterbury Europe, fiind cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Proiectul include cea mai mare suprafaţă de retail din afara Bucureștiului, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, parc, carusel pentru copii şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

About Post Author