3 august 2020

TM2021: MultipleXity va avea proiect în 300 de zile. Construcția, poate spre finalul lui 2022

multiplexity

A fost semnat, în sfârșit, contractul pentru proiectul Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity. Acesta nu va fi însă gata mai devreme de mai 2021! Abia apoi urmează licitație de execuție și șantierul propriu-zis. Poate prin 2023 ar putea fi gata, măcar parțial.

Biroul Individual de Arhitectură Șerban Daniel Lucian din Cluj-Napoca a fost anunțat, în luna mai, drept câștigător al concursului de soluții pentru MultipleXity, Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment. Concursul a fost organizat de Ordinul Arhitecților din România, fiind o premieră pentru municipalitatea timișoreană. Au fost 28 de înscrieri în concurs, numărul mare fiind o consecință a premiului consistent pus la bătaie. Era vorba despre 2,98 milioane de lei, cu TVA, echivalentul a 623.000 de euro. Au fost premiați, cu sume mult mai mici, și ceilalți ocupanți ai podiumului.

S-a semnat contractul

Acum s-a semnat, în cele din urmă, și contractul. În urma negocierilor cu firma câștigătoare, suma este puțin mai mică. Așadar, prețul care va fi plătit de PMT va fi de 2,96 milioane de lei, cu TVA.

Contractul include documentaţie topografică, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor, studii de teren şi expertize tehnice necesare – PAC + POE: Studiu Geotehnic documentații pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor documentaţii topografice, documentaţii tehnice – D.T. (D.T.A.C.+ D.T.O.E.) pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – PT + DDE: Proiect tehnic de execuție, detalii de execuţie, plan de sănătate şi securitate în muncă, programul de control al calității și urmărirea aplicării pe șantier a soluțiilor.

Poate prin 2023 e gata măcar pe bucăți

Interesant este însă că durata contractului este de 300 de zile, care încep să „curgă” de miercuri, 29 iulie. Asta înseamnă că proiectul pentru MultipleXity nu va putea fi gata înainte de luna mai a anului 2021. Urmează licitația de execuție și șantierul propriu-zis. Iar asta va mai dura.

MultipleXity este principalul angajament pe parte de infrastructură asumat în dosarul de candidatură pentru TM2021. Construirea sa este estimată la 12 milioane de euro. Partea bună, dacă vreți, este că Timișoara nu va fi capitală europeană a a culturii anul viitor. Sau șansele sunt minime. Comisia Europeană a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că susține mutarea în 2023 a exercițiului în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. Asta dă o speranță că MultipleXity ar putea fi gata măcar parțial.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: